Over Ons

Welkom

Ik ben Wietske Jetten, initiatiefneemster van de Wende. Toen mijn moeder dementerend werd en de zorg voor haar thuis te zwaar werd, was al wel duidelijk dat het vinden van een passende plek voor haar erg moeilijk zou zijn. De drukte van een grotere instelling voelde onveilig voor haar. Ik zocht naar een alternatief waar zij zich op haar gemak zou kunnen voelen. Ik merkte dat ik steeds vaker nadacht over dementiezorg. Wat is hier eigenlijk belangrijk in? Hoe zou ik zelf een plek inrichten, voor mijn moeder, met haar wensen en behoeften?

Het idee om hier iets in te ontwikkelen sloot aan bij mijn visie op gemeenschapsleven. Ik geloof dat mensen elkaar in de dagelijksheid van het leven nodig hebben. Maar in de praktijk zie ik dat mensen vaak op zichzelf aangewezen zijn. Zou het niet mogelijk zijn om een plek te creëren waar wel de ruimte en veiligheid is voor mensen met dementie maar ook een stuk levendigheid en een vorm van gemeenschapsleven?

Mijn moeder ging steeds meer achteruit en er ontstond urgentie om iets te gaan doen. Ik ben idee‘n op papier gaan zetten en heb met veel mensen gesproken. Dit resulteerde in een ondernemingsplan. In de winter van 2011 kwam de oude boerderij aan de Schatkuilsestraat in beeld. Ik dacht gelijk: dit is de perfecte locatie voor wat ik zou willen. Bijna twee hectare grond, een oude boerderij in prachtig roze winterlicht en bijgebouwen om gemeenschapsleven te ontwikkelen. Met mijn toenmalige partner ben ik in 2012 van start gegaan.

De woonzorg had op dat moment de grootste prioriteit. Het idee van een gemeenschap heeft nog lang op de plank gelegen. Met de ontwikkeling van de Werkgemeenschap vanaf 2015 en de start van het Kinderdagverblijf in 2023 komt dit steeds meer tot bloei.Het diepste verlangen van de mens is om mens te zijn voor anderen [Viktor Frankl]

Contactgegevens

Adres:
Schatkuilsestraat 1
6611 KB Overasselt

Telefoon:

Contactpersoon:
Mw. Wietske Jetten +31(0)6 45 440 677

Email: contact@dewendeoverasselt.nl