Woonzorg de Wende

Wederzijdse afhankelijkheid is de kracht van een gemeenschap die oog heeft voor het unieke van ieder mens

Missie

De Wende heeft als missie het bieden van passende zorg en begeleiding aan zes bewoners met een psychogeriatrische zorgvraag. Ouder worden met bijvoorbeeld dementie, eenzaamheid of angsten valt niet mee. Beperkingen en problemen die dit meebrengt, vragen om oplossingen die, zoveel mogelijk in overleg met de oudere zelf, resulteren in een persoonlijke benadering en ondersteuning. Met liefdevolle aandacht en fijngevoeligheid geven wij zorg en begeleiding, zodat dat de bewoners van de Wende de regie in hun leven zoveel mogelijk behouden.

Zo geven we dit vorm

Persoonlijk

Op de Wende is er aandacht en wordt iedereen gezien als individu met eigen wensen en behoeften. Van belang zijn en een zinvol bestaan leiden, beschouwen wij als een basiswaarde van ieder mens. We sluiten aan op hoe iemand gewend is de dingen te doen en gaan uit van een gelijkwaardige relatie. Dit betekent een algemene basishouding van vragen, kijken en aanvoelen.

Hechtingsgericht

Dementie maakt de wereld vaak vreemd en ongrijpbaar. In het dagelijks contact met de bewoners zijn we erop gericht een vertrouwde basis te vormen die de wereld beleefbaar maakt en het gevoel van thuiszijn ondersteunt.

Natuur

Wonen op de Wende betekent ruimte, buiten kunnen zijn in contact met de natuur. Rondom de woonzorg ligt onze heerlijke bloementuin, met ruime terrassen. Grenzend aan de terrassen de natuurtuin met mooie wandelpaden. Over dit eigen terrein is het fijn en veilig wandelen.

Ons uitgangspunt is dat bewoners op de Wende kunnen blijven wonen, ook als de zorg intensiever wordt.

Wonen op de Wende

De Wende is rustig gelegen, net buiten Nijmegen, vlak bij de Hatertse en Overasseltse vennen en op 2 km afstand van de dorpskern van Overasselt. In de woning zijn zes zit-slaapkamers, elk met een eigen badkamer. De ruime gemeenschappelijke woonkamer heeft een prachtig uitzicht op de tuin. In de open keuken wordt elke dag, door onze medewerkers vers gekookt. Daan Bruggink, de architect die de verbouwing heeft begeleid, laat hier een impressie zien van onze woonzorg.

Links:
Filmpje Daan Bruggink

Woonzorg de Wende

Om op de Wende te kunnen wonen, is er een indicatie vanuit het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig. Op basis van deze indicatie worden de kosten voor de te verlenen zorg (verzorging, verpleging en begeleiding) vergoed vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Wij werken met een PGB. Uiteraard kunt u bij ons terecht met vragen over de mogelijkheden betreffende uw persoonlijke situatie.

Nadat het CIZ de indicatie voor de zorg heeft vastgesteld, komt uw aanvraag bij het regionaal zorgkantoor. Voor deze regio is dat de VGZ. Op het zorgkantoor is een aparte afdeling waar de zorg met PGB geregeld wordt en het zorgbudget wordt vastgesteld. Het PGB-budget ontvangt u niet zelf. Wettelijk is bepaald dat de Sociale Verzekeringsbank [SVB] betalingen vanuit het PGB-budget rechtstreeks aan de zorginstelling betaalt. Hiervoor sluit u met de Wende een overeenkomst [standaardmodel SVB] af. Over deze zorgkosten betaalt u zelf een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Deze bijdrage, die berekend wordt door het CAK, is gemaximaliseerd tot 721. Als u precies wilt weten wat uw eigen bijdrage zou zijn, kunt u dit via de site van het CAK berekenen. Mocht u hierover vragen hebben, helpen wij u graag verder.

Verblijf
Voor de kosten voor wonen en service moet u rekenen op een bedrag van tussen de € 2460,- en € 2660,- per maand, afhankelijk van de grootte van de kamer. Deze kosten betreffen naast de huur en het gebruik van de gezamenlijke ruimtes een aantal woongerelateerde servicekosten. Hier vindt u daarvan een overzicht.

Service kosten:
º alle maaltijden, koffie, thee en sappen
º wasverzorging, m.u.v. stomerij
º aansluiting vaste telefoon[centraal], internet en televisie
º energiekosten, gas water en elektra
º gemeentelijke heffingen
º algemene [inboedel] verzekering
º klimaatbeheersing, onderhoud e.d.
º rookmeldsysteem en brandalarmering, onderhoud e.d.
º gebruik en onderhoud lift
º schoonmaak en onderhoud algemeen ruimtes
º onderhoud aangrenzende terrassen en paden

Het jaarverslag geeft een beeld van de ontwikkeling van onze woonzorg en hoe wij daaraan in het aangelopen jaar hebben gewerkt.

De Wende is een erkend leerbedrijf met stagemogelijkheden in de zorg.

Links:
Jaarverslag
Privacyverklaring
Klachtenregeling
Inspectierapport

Contactgegevens

Adres:
Schatkuilsestraat 1
6611 KB Overasselt

Telefoon:

Contactpersoon:
Mw. Wietske Jetten +31(0)6 45 440 677

Email: contact@dewendeoverasselt.nl