De Wende

Een woonzorg voor ouderen, een werkgemeenschap en een kinderdagverblijf: drie generaties met verschillende verlangens en wensen die elkaar inspireren en ondersteunen op een prachtige, natuurlijke plek.

De Wende is een sociaal initiatief waarbij drie afzonderlijke zorgelementen samenkomen en daarin meer zijn dan de som van de delen.

De Woonzorg

In 2012 is de oude boerderij aan het begin van de Schatkuilsestraat stijlvol verbouwd tot een comfortabele zorgwoning: de woonzorg. Wietske Jetten is initiatiefneemster van de Wende. Vanuit een persoonlijke betrokkenheid geeft zij sinds 2013 met veel plezier en enthousiasme, leiding aan een betrokken, professioneel team van zorgmedewerkers. Zij bieden hier een thuis aan zes oudere mensen met een psychogeriatrische zorgbehoefte.

Wij geloven dat van belang zijn en een zinvol bestaan leiden niet stopt als je ouder wordt. Als mensen willen we onderdeel zijn van een gemeenschap, waarin wederzijdse afhankelijkheid als kracht wordt gezien en niet als tekortkoming.

Zo wilde de Wende verder groeien, naar een levendige natuurlijke plek met ruimte voor ontmoeting, activiteit en samenzijn.

De Werkgemeenschap

Ons Atelier is een mooie grote activiteitenruimte die in 2015 is verbouwd. Sindsdien is hier gelegenheid voor mensen van buitenaf om te komen werken op de Wende. Wij werken samen met het Werkbedrijf zodat ook mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt kunnen deelnemen. Met een enthousiast team wordt hier zorggedragen voor de prachtige siertuin, een natuurlijke wandeltuin en een beginnend voedselbos. Ook kleine bouwprojecten, klussen en onderhoud worden met elkaar opgepakt. Het zorgdragen voor deze mooie plek geeft betekenis en is ook van belang voor onze oudere bewoners en kinderen om te kunnen genieten van het zijn op de Wende.

Het kinderdagverblijf

In 2023 zien wij onze droom van de drie generaties verwezenlijkt. Een kleinschalig kinderdagverblijf opent haar deuren. Met de antroposofie als belangrijke inspirator geven wij hier vorm aan de dagopvang voor kinderen van 0-4 jaar. De kinderen zijn onderdeel van onze kleine gemeenschap, bezoeken de woonzorg en zien hoe er in de tuin gewerkt wordt. Hun enthousiasme en speelsheid verrijkt het samenleven op de Wende.Het diepste verlangen van de mens is om mens te zijn voor anderen [Viktor Frankl]

Contactgegevens

Adres:
Schatkuilsestraat 1
6611 KB Overasselt

Telefoon:

Contactpersoon:
Mw. Wietske Jetten +31(0)6 45 440 677

Email: contact@dewendeoverasselt.nl